Voor jezelf

Bewust LEIDERSCHAP

Wat is sterk en wat is goed? Ik laat het je zien. Ook hoe je in het licht kan gaan staan om je volle potentieel als leider van een organisatie te benutten. Niet vanuit moeite. Juist vanuit je kracht en met energie zodat het lichter en eenvoudiger wordt. Je meer tot de kern komt van wie je in essentie bent. Je voelt je lekkerder, werkt op energie en niet op een lange adem. Mensen om je heen gaan je anders zien, beter begrijpen. En jij kijkt anders naar anderen. Kortom, je wordt de beste versie van jezelf. Dat helpt je te groeien. Privé én zakelijk.
 

Individueel coachtraject van 3 tot 6 maanden

Bewust Leiderschap draait om innerlijk leiderschap. In 5 tot 7 gesprekken leer ik je jouw leiderschap te versterken door bewust-zijn, en van daaruit te handelen. Zodat er een beweging tot stand komt die bij je past, en die blijvend is. Door je patronen aan te gaan wordt het leven, het werk en jij letterlijk en figuurlijk lichter.

Samen komen we verder

Hoe ik je help te groeien? Daar zijn diverse vormen voor. Denk aan coachwandelingen in de natuur, waarbij ik mijn ervaringen naast de jouwe leg, spiegel en reflecteer, vragen stel en luister. Ook naar wat je niet zegt. Ik ga ook graag met je mee in jouw omgeving om je te coachen bij wie je bent en wat je wilt uitstralen.

Je moet heel precies naar binnen luisteren om erachter te komen wat jouw weg is. Alleen door jouw persoonlijke weg te gaan zul je groeien - Anselm Grün

Op 21 september 2017 start de masterclass 'Leiderschap door Dialoog' die ik in samenwerking met het European Leadership Platform (ELP) verzorg. Klik hier of neem contact op voor meer informatie en aanmelding.

Met Caty Asscher en Maleene de Ridder organiseer ik het programma 'Strategisch leiderschap voor vrouwelijke artsen'. Klik hier voor meer informatie

 

Case

De vraag

Begeleiding van twee bestuurders, individueel en in samenwerking bij het invullen van 'shared leadership' na fusie en in grootschalige veranderingstraject

De aanpak

De begeleiding richtte zich op herkennen welke onbewuste patronen wanneer spelen in het onderlinge contact. Om zo bewuste keuzes te maken en verwachtingen expliciet te maken. De focus lag bij hoe bestuurders samen doorgaan de komende periode, hoe zij nog meer op elkaar voortbouwen en hun krachten benutten om veranderingen in de organisatie goed aan te kunnen en vorm te geven.

Het resultaat

Bestuurders zijn in staat te schakelen tussen persoonlijke processen en wat er zakelijk nodig is. Zij herkennen op een diepere laag het gedrag van zichzelf en de ander en benutten dit voor een betere samenwerking. De versterkte samenwerkingsrelatie zorgt dat zij elkaar aanvullen en versterken in plaats van in de weg zitten. Dit levert een krachtige samenwerking gebaseerd op vertrouwen waarbij talenten en kwaliteiten van beide bestuurders optimaal gezien en ingezet kunnen worden.