Mijn verhaal

TALENTEN IN HET LICHT ZETTEN

Hoe mensen doen - en waarom ze doen zoals ze doen - fascineert me al van jongs af aan. Van kijken naar anderen en waarnemen heb ik dan ook veel geleerd in mijn leven. Zo ontdekte ik dat mensen vaak meer talenten hebben dan ze laten zien. Of zichtbaar is. 

Kan ik iets voor je doen?

Ik groeide op in een middenstandsgezin, als oudste van drie kinderen. Al vroeg leerde ik verantwoordelijkheid te nemen. Zelfstandig te zijn en mijn eigen behoeften vooral opzij te zetten. Ik kom uit een lijn van sterke vrouwen. Krachtige dames die naast of achter hun man stonden en leerden een tweede plek in te nemen. Vrouwen die heel goed wisten wat anderen nodig hadden, maar wat ze zelf het liefst zouden doen niet herkenden of aandacht gaven. 

Ademhalen

Na het vwo volgde ik een logopedie-opleiding. Achteraf gezien meer een keuze die mijn familie voor mij maakte dan dat ik daar zelf bewust voor koos. Pas kortgeleden leerde ik de waarde van deze opleiding inzien. Ademen is immers de basis van alles wat we doen en wie we zijn. Onze stem en ‘presence’ bepalen hoe we onszelf krachtig manifesteren en welke impact we daarmee maken. Een eigen stem en geluid mag zeker gehoord worden. In mijn leiderschapsprogramma’s en coachtrajecten zet ik ademtechnieken dan ook heel bewust in. 

Leren veranderen

Eenmaal gegrepen door het studeren, leerde ik verder. Mijn academische graad in Onderwijskunde, met een specialisatie voor Bedrijfsopleidingen, geeft al jaren vorm aan mijn visie en passie om talent van mensen meer te onthullen en in het licht te zetten. In mijn werk als Opleidingskundig adviseur bij NS en Manager Professional Development bij KPMG kon ik hier in de praktijk volop mee aan de slag. Mijn master Management Consultancy gaf mij nog meer voeding om directies en leiders te helpen zichzelf en hun bedrijf in beweging te brengen. Om teams en organisaties te begeleiden in duurzaam veranderen. Door samen te werken aan waar zij naartoe willen en wie zij willen zijn. Zo mocht ik als Veranderkundig Organisatieadviseur veel organisaties en directieteams ondersteunen en verder helpen. 

Vanuit eigenheid en kracht

In 2000 startte ik Changeability. Een adviesbureau voor leiderschap- en organisatieontwikkeling waar ik mijn ervaring met het in beweging zetten van mensen, combineerde met het versterken en vergroten van verandervermogen in organisaties. Het werd mij steeds duidelijker dat kennis vanuit het rationele iets anders is dan de wijsheid van intuïtie en gevoel. 

vrij bewegen en groeien

De diverse psychotherapeutische opleidingen die ik de laatste 15 jaar bij Phoenix Opleidingen volgde, leerden mij meer over de ontstaanswijze van ons gedrag en handelen. Ik verdiepte me in loyaliteitspatronen, systeemdynamieken en psychologische inzichten. Vanuit deze voedingrijke bedding begeleid ik mijn klanten naar het startpunt om in beweging te komen. Terug naar de bron, waar patronen zijn ontstaan. Om van daaruit autonoom en vrij te kunnen bewegen en groeien. 

leiderschap van deze tijd

Na 10 jaar ondernemerschap, en organisaties begeleiden in het versterken van hun verandervermogen, begon het te kriebelen. Ik wilde iets groters neerzetten, rondom leiderschap van deze tijd. Na al mijn ervaringen in organisaties en bedrijven met leiders en hun teams, merkte ik dat er behoefte was aan ander soort leiderschap. Meer van deze tijd, minder hiërarchisch. Ik startte het Leiderschapshuis. En onderzocht in diezelfde periode, samen met Karin Raes, wat leiders aan de top succesvol maakt. Om ervan te leren en door te geven aan leiders die diezelfde ambitie hebben. Dit onderzoek resulteerde in ons boek ‘Op karakter naar de top! Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld’. 

vertrouwen op intuïtie

Ondertussen volgde ik een Masterclass Haptonomie bij Ted Troost. Het leerde mij om mijn voelend vermogen meer in te zetten in het werken met personen en groepen. De opleiding Effectieve Intuïtie die ik nu volg, biedt mij nog meer stevigheid in het vertrouwen op mijn intuïtie en lichaam als ik met mensen werk.