Voor je team

VLIEGWIEL DOOR FOCUS

Doen waar je in gelooft. Dat laat je groeien en geeft je energie. Ik laat je (management)teamleden stuk voor stuk ontdekken waar ze goed in zijn of beter in willen worden. Door talent in het licht te zetten. Dat zet een versnelling op plezier, effectiviteit en rendement. Het brengt focus en laat iedereen de dingen doen die écht passen. Ik begeleid jouw team en geef jou de regie in handen. 

Teamprogramma van 6 maanden

In het werken met teams en verkrijgen van gezamenlijke focus draait het om groepsdynamiek. Om het in evenwicht brengen en houden van een team door kracht en diversiteit te benutten. Waar we mannelijke en vrouwelijke waarden in de top van een organisatie bij elkaar brengen en evenwichtig aanwezig laten zijn in je organisatie. Gedeeld leiderschap noem ik dat. 

Samen op de juiste plek

We komen regelmatig één of enkele dagen bij elkaar. Om te vertrekken vanuit gezamenlijke waarden en doelen. We ontdekken ieders kwaliteiten en talenten die daaraan bijdragen. Ik leer je teamleden welke plek zij innemen. Dat ze weten wanneer hun talent gevraagd wordt en dan naar voren durven en kunnen stappen. Zo nemen ze elk op hun manier hun eigen ruimte in om bij te dragen aan het resultaat. Waarbij ieders kwaliteiten en talenten het team versterkt en energie geeft. 

Je beschikt over capaciteiten waarmee je wonderen zou kunnen verrichten, als je maar wist hoe je ze moet aanboren - David Bohm

Op 21 september 2017 start de masterclass 'Leiderschap door Dialoog' die ik in samenwerking met het European Leadership Platform (ELP) verzorg. Klik hier of neem contact op voor meer informatie en aanmelding.

Case

De vraag

Managementteam in verandertraject. Er zijn wisselingen geweest en de focus gaat uit naar bestaansrecht en positionering door versterken van de samenwerking.

De aanpak

In enkele bijeenkomsten werken we aan de waarden van de individuen en het team gezamenlijk. Vanuit een gezamenlijk gedefinieerde heldere focus gaan we op weg. Interventies zijn zowel binnen de organisatie (uitwerken strategie voor de toekomst) als in bijeenkomsten buiten en bij het haardvuur (persoonlijke kennismaking, waarden en visie). Zowel persoonlijke als zakelijke verdieping ondersteunt het team elkaar beter te verstaan en te verbinden. 

Het resultaat

Een sterk team met focus en aanpak voor de toekomst. Zowel inhoudelijk als procesmatig als persoonlijk is het team versterkt en heeft energie en focus op het doel en de missie. Talenten zijn zichtbaar en herkend. Waarden zijn leidend en afspraken worden nagekomen. Het team staat in haar kracht en beweegt veerkrachtig in de hecktiek van het maatschappelijk veld om haar heen.