Voor je organisatie

ONDERNEMEN MET ENERGIE

Je bedrijf is meer dan de optelsom van procedures en processen. Het draait vooral om mensen. Die wendbaar in moeten kunnen spelen op de realiteit van vandaag. Een realiteit die elke dag weer andere vragen stelt. En dat vraagt nogal wat. Van jouw leiderschap en van je medewerkers. Dat vraagt om een frisse blik. Ruimte voor creativiteit en plezier. Samen nieuwe ideeën ontwikkelen. Meedenken met de ander, vanuit je eigen perspectief en kracht. Om samen het verschil kunnen maken. Want succes hebben is leuk, blijvend succesvol zijn is het doel. Dat betekent dat je soms een stapje verder moet gaan dan de vraag die gesteld wordt. En dan is het fijn als iemand met je meekijkt, om het hoekje. Of iets verder dan de horizon. Ook ongevraagd. 

Organisatieprogramma van 9 maanden

Ben je er klaar voor om met meer energie nog meer impact te maken? Ik leer je ondernemen vanuit je kracht. Help je organiseren vanuit verlangen met het vizier op je dromen en doelen. Vanuit wat resoneert in jouw visie en organisatie en vanuit waarden gedreven. Door met elkaar antwoord te geven op vragen die ook jij je vast regelmatig stelt: wie zijn we nu echt? Welke taak hebben we op ons genomen en waar gaan we met elkaar naartoe? Wat zijn onze waarden en wat is onze ziel, de gemeenschappelijke essentie? Een traject in de organisatie duurt meestal zo’n 9 maanden en kan samengaan met individuele coaching en teambegeleiding. Deelnemers staan 'aan' voor ontwikkeling & leren na ons traject.

Samen dromen en doelen realiseren

Persoonlijke groei, gecombineerd met vakmanschap in leiderschap en bewust aandachtig aanwezig zijn, vormen de rode draad in mijn aanpak. Een aanpak waar alles er mag zijn om met elkaar te komen tot wat echt is. Ik zet dan ook verschillende programma’s en technieken in, altijd op maat voor jouw organisatie. Van systeemdenken, de bewustzijnspsychologie van Jung tot zingeving en persoonlijk leiderschap. Zo werk ik graag samen aan ondernemen met energie. Een organisatie waar jij en je medewerkers vanuit eigen kracht, talent, vertrouwen en passie met het allergrootste plezier werken.  

Wanneer wij onze aandacht voorbij het veelvoudige richten op wat zich in alle eenvoud vanuit het wezenlijke openbaart, kan met een geringe inspanning een golf van beweging op gang komen, die ons handelen inspireert en veelvuldig dient - Mirjam Broekhuizen

Case

De vraag

Een zorgorganisatie bevindt zich in een organisatie-ontwikkeltraject waarvan de contouren staan. De directie vraagt ondersteuning om leidinggevenden te ondersteunen in hun rol en taakuitvoering.

De aanpak

Gedurende 9 maanden begeleiden Pauline Tielrooij en Lieke Thijssen de organisatie. Werkend aan persoonlijk leiderschap & ontwikkeling ten dienste van de kernactiviteiten van de organisatie. Vanuit bewustwording laten we leiders zien en ervaren waar de eigen kracht ligt, welke patronen en systemen zij met zich mee brengen en hoe de persoonlijke bagage dienend kan zijn voor het eigen leiderschap. 

Het resultaat

Opleiding in leiderschap én veranderingsslag. Persoonlijke ontwikkeling EN zakelijke groei, uitgaand van authenticiteit en eigen kracht. Leidinggevenden kennen hun stijl van leidinggeven en hun persoonlijkheid. Zij hebben effectiever leren leiden op een inspirerende en coachende manier. En dit aan de hand van de zelf gekozen uitdagingen ook zichtbaar te maken in de organisatie